Multisporttävlingar

I dagens samhälle är det trendriktigt att ha en aktiv fritid. Då är det inte konstigt att fenomen som multisporttävlingar växer i popularitet. Deltagare ökar i antal hela tiden, och att tävlingar också ständigt ökar i mängd är ett bevis på det. Det finns tävlingar både för amatörer och elitutövare av sporten. Det finns inget konkret upplägg på hur multisporttävlingar skall vara upplagda, men de kan innehålla en stor blandning av olika grenar. För att nämna några så brukar cykling, skidåkning och paddling finnas med i tävlingar både på hemmaplan och utomlands.

Multisporttävlingar finns i många utföranden

Att utforma tävlingarna är upp till arrangören av eventet. Utöver att variera kraftigt i grenar finns det även en hel del olika tävlingsformer. Är du typen som gillar tävlingar med individuella utmaningar kan en singelutmaning vara något för dig. Till exempel Salomon Trail Tour Göteborg eller trevliga Käglanloppet. Det ges även en hel del tävlingar som genomförs som ett lag där det är en kollektiv insats att ta sig över mållinjen. Det finns helt enkelt många versioner av actionfyllda multisporttävlingar, från tävlingar på några timmar till extrema utmaningar som sträcker sig över 10 dagar.

En av de mest prestigefyllda lagtävlingarna som hålls i världen är ”The Adventure racing world series.” Det är en extrem tävling och vill du ställa upp där gäller det att ha tre likasinnade vid din sida. Tävlingen består av en mängd lag på fyra personer och tar upp till 10 dagar att slutföra! Letar du extrema multisporttävlingar för ditt lag behöver du inte se längre än till denna tävling! Under den här väldigt långa tävlingen utför lagen moment som bland annat mountainbike genom berg och kajak med navigering i varierande natur.

En svensk höjdare

Självklart finns det varianter av tävlingar som inte är lika extrema för de som inte riktigt är redo för ett 10 dagars monsterlopp. Vill du delta i ett singellopp som passar bra för de som gillar individuella utmaningar så är Wermland Winter Challenge en av de bästa multisporttävlingar vi har. Det är en tävling som hålls utanför Torsby i Värmland där deltagare får ta sig runt en bana där löpning med snöskor, längdskidåkning och långfärdsskridskor alla ingår som en del av momenten för att ta sig i mål.

Det växande intresset kring multisporttävlingar har medfört att det skapats en hel del klubbar som sysslar med sporten. Att ha en träningspartner eller en grupp som motiverar dig när du vill ge upp, som sporrar dig när du är trött och som pushar dig till att ge ditt yttersta är alltid en otrolig fördel för atleter världen över. Att ta kontakt med en multisportklubb nära dig kan ha många fördelar för dig som utövare om du vill testa på den här växande sporten.

Ta del av det utökade utbudet

Sporten bara växer och det ökade utbudet av både tävlingar och träningsmöjligheter underlättar för dig som utövare. Stora prestigefyllda multisporttävlingar i extrema förhållanden delar utrymme med mer lokala tävlingar som fler har möjlighet att slutföra. En riktigt häftig vinterklassiker som är väl värd att lägga in i schemat är Wermaland Winter Challenge, som består av tre olika delmoment. Om du är sugen på att delta kan det vara väl värt att ansluta dig till en multisportklubb för att komma igång med träningen redan nu.

Multisporttävlingar är ett häftigt fritidsnöje